Börsen och event under hösten

På börsen så har jag suttit still i båten denna sommar, i stort sätt varken köpt eller sålt något större. Det har känts rätt surt de tidpunkter då jag förlorat 14 000 från hur jag låg till innan sommaren, men jag har suttit still iallafall. Har köpt på mig Didner & Gerge aktiefond och Swedbank robur technology i början av nedgången, några tusenlappar i varje. Har ni köpt på er något under sommaren?
 
Det har bara varit att bita ihop och hoppas på vändning denna sommar- och visst har vi fått en viss vändning denna vecka. Just nu ligger jag ca 8 000 back sedan sommarens början. Lite bättre än när det varit som sämst. Egentligen borde man bara sluta kolla varje dag och acceptera att vändingarna kan vara gigantiska från dag till dag, är helt enkelt ingen idé att grotta ned sig i det. Men men, vad gör man som nybörjade och nervig.
 
Är det något jag förstått så är det att man måste stänga av sina känslor och impulser och helt enkelt bara sitta still i båten under stormar, - om man ska bli en framgångsrik investerare över tid. Jag är faktiskt stolt att jag klarat min första "storm".
 
 Min "utbildning" i investeringar som jag försöker genomföra på egen hand har stått ganska stilla under sommaren. Men nu känner jag mig taggad att fortsätta! Jag har gått med i Unga aktiesparare nyligen och har faktiskt några event inbokade i höst:
  • 25 september - Aktiedag på svenska mässan. Här ska det föreläsas från flera företag, bland annat Cyxone. Kände inte igen så många andra namn men tänker mig att jag ska läsa på om några av företagen nu innan och på så sätt kunna lära mig mer och hänga med bättre på eventet. Jag behöver hitta aktier jag tror på och känner mig påläst om. Tror detta kan bli ett bra tillfälle! Jag kommer gå på aktiedagen ensam,  känns lite pirrigt.
  • Torsdagar för nybörjade - Start 14 september. Anordnas också av UA, för medlemmar.
  • 22 oktober - Unga aktiesparare håller i grundkurs. Detta blir nog allra mest lärorikt eftersom jag fortfarande är såpass mycket nybörjare på aktier. Tycker fonder känns otroligt mycket enklare i nuläget och vill komma loss med min ovana kring just aktier! Skulle verkligen vilja bygga stor kunskap, för att först och främst kunna skapa mig en grym utdelningsportfölj. Sen skulle jag även vilja testa att trada lite i framtiden. - Ett par små mål/drömmar jag har på akitefronten.
Någon annan som ska på något av dessa event? :) Grundkursen är gratis och öppen för alla, även för er som inte är medlemmar i UA. Så kan varmt tipsa alla att gå på den!
 
 
Guiden - så blir du sparsam | |
#1 - - Sandra:

Hej!

Du har en jätteinspirerande idé med din blogg. Tyvärr faller det hela lite då man inte vet exakt vad du har i din portfölj och hur fördelning ser ut.
Se tex :
http://miljonar.blogspot.se/

Där ser man fördelningen mellan aktier och kan därfär lättare ta till sig hans filosofi.


Svar: Tack snälla! Och tack för input! :) Min blogg kommer inte i samma utsträckning som hans handla om just aktier och investeringar. Framför allt inte nu i början när jag fortfarande är nybörjare på aktier. Jag brinner för privatekonomi på andra fronter än investeringar och just nu är det främst andra fronter som lockar mig mer att skriva om. Det är även andra saker än aktier som gett mig det kapital jag har idag, och som jag gärna vill dela med mig av. Ekonomi i vardagen. Men framöver när jag blir mer aktiv och insatt i aktier så kommer jag självklart dela med mig mer av mitt innehav! Bloggen är ju såpass nystartad så det är mycket kvar att ordna med och skriva om. :) miljonären är ju en proffbloggare och rutinerad investerare, så känner mig smickrad av att bara bli jämförd med honom! Haha
miljonista.blogg.se

#2 - - Sandra:

Hej igen, förstår absolut att det finns massor kvar för dig att fixa med bloggen.
Visst är miljonären ett proffs och har tagit år att bygga upp Jag tycker det är smart med inlägg om hur man sparar i vardagen. Det behöver ju inte bara vara aktier osv men en uppställning av dina innehav ger inspiration och förhoppningsvis kan vi byta lite aktie/fondtips här framöver. Det hade iaf jag tyckt var kul! Jag hoppas kunna skriva lite mer kommentarer och diskutera framöver :)

Svar: Ja! Tar till mig det du säger och har tänker lägga upp mer innehav fram över, en bra idé. Och byta tips får vi absolut göra, vad kul! <3
miljonista.blogg.se

#3 - - Erika:

Hej!

Har ägnat fredagen åt att läsa igenom alla dina inlägg, det går inte sluta läsa. Så inspirerande!
Jag ser fram emot fler långa inlägg med många och stora tankar kring ekonomi och sparande :)

Bra jobbat här och trevlig helg!

Svar: Åh tack för så fina ord! Du anar inte hur glad jag blir :) kul att du vill följa med på resan! Ha en jättefin helg! <3
miljonista.blogg.se

#4 - - Anna:

De flesta ekonomi bloggar riktar in sig mest på aktier, så roligt att få läsa om annat också! Det finns ju så många andra sätt att investera/spara pengar på också 😉

Svar: Kul att du tycker det! :) Håller helt med, tycker det behövs fler bloggar om annat än aktier, där även nybörjare inom sparande kan inspireras och lära sig.
miljonista.blogg.se

#5 - - Hon som spar:

Vad roligt med alla event! Jag är med i en economistagrupp i staden jag bor i och vi ses lite då och då och diskuterar ekonomi, investeringar osv. Riktigt roligt att umgås med likasinnade.

Själv slopade jag alla mina fonder i våras och kämpar nu enbart med att bygga upp en utdelningsportfölj. Provade på trading men blev så stressad av det. Inte alls min grej men är imponerad av de som kan och lyckas!! :)

Svar: vad kul! Borde också ta tag i att försöka få ihop/hitta någon aktiefika i gbg. Tänkt länge på hur kul det verkar! Roligt att du gjort en utdelningsportfölj, det ska jag också göra påbörja, får kolla inspiration hos dig!! :)
miljonista.blogg.se

#6 - - Anonym:

Hahahhahaahah "storm"😂😂

Svar: Hehehe... Så det känts som nybörjare i guess
miljonista.blogg.se

#7 - - Frida G Svensson:

du är så himla cool! fatta vilken skillnad din blogg gör!

Svar: Men åh! fattar DU hur glad du gör mig! Tack fina!!! <3
miljonista.blogg.se

#8 - - Z:

Vad sägs om ett inlägg som beskriver uppläget för att nå målet 1 miljon till 25 års ålder?

Till exempel vilken summa du är på idag, hur mycket du sparar ungefär och förväntad avkastning per år. Är 1 miljon din egen privata ekonomi eller är det du och din sambons sammanlagda?

Kul blogg i alla fall och ännu roligare då du är tjej, för ovanlighetens skull. Lycka till, jag har själv samma mål!

Svar: Hej! Tack för din respons. Är en jättebra idé, anledningen att jag inte skrivit ut några siffror är att jag inte bestämt mig riktigt än hur exakt jag vill lämna ut siffrorna beroende på om jag ska förbli anonym, osv. Ja du fattar! Målet är bara min privata ekonomi, min sambo har sina egna mål. Roligt att du gillar idén och att du har samma mål! Då får vi peppa varandra ;)
miljonista.blogg.se

Upp