Lite smått och gott

Vilken höst! Jag är inte i min bästa form. Med nya mediciner och regelbundna läkarbesök hoppas jag snart på bättre tider.
 
Jag är iallafall glad att jag inte faller för konsumtion i dåliga perioder, det är ju lätt hänt. Det kan bli en väldigt dålig cirkel tror jag. Till exempel att man känner sig dålig för att man inte orkar prestera i skolan, och så tröstar man sig med shopping, varpå man även känner sig dålig för att man förlorar pengar. Den sparsamma livsstilen sitter i ryggmärgen på mig och jag känner inte så mycket lust att shoppa. Det jag isåfall faller dit på är lite mysiga fikor och resturangbesök, men ibland får man vara lite extra snäll mot sig själv!
 
Däremot har jag inte orkat jobba eller plugga så som jag vill kunna för att nå upp till mina mål, men jag har haft en del jobbhelger så även om det känns som att jag mest är ledig så blir det ju snabbt en del pengar på helgernas OB-tillägg.
 
Annars då? Månaderna går och jag närmar mig en mittpunkt mellan septembers delmål och delmålet för maj månad. Sparsumman som skiljer september och maj växer sig sakta men säkert större. I januari ska jag vara halvvägs framme till majmålet. 
 
Jag har tagit en runda till min favoritsecondhand och köpt på mig två nya vinterjackor, ett par skor och två väskor, alltihop för 290 kr totalt. Så roligt! Lite härlig, sparsmart shopping kan verkligen muntra upp i dystra tider.
 
En annan liten reflektion/tips. Jag har börjat handla mycket mat i asiatiska butiker. Gör ni det? Saigon food i göteborg är fantastiskt! Jag har alltid handlat lite där men på senaste har det blivit mer eftersom jag märkt hur ekonomiskt det är! Köpte ett paket med 60 st vegetariska vårullar för 35 kr, hur bra?? Så enkel färdigmat att bara steka upp när man inte orkar stå och laga något. Tofu i asiatiska butiker är mycket billigare än i vanliga mataffärer, 15 kr för ett stort paket. För att inte tala om hur mycket godare snabbnudlarna är. Köpte även bläckfiskringar billigt en dag. Kul med prisvärda smakupplevelser, give it a try!
 
Nu vet ni lite vad jag pysslar med, vilket förhoppningsvis blir lite mer innehållsrikt snart. Inspirera mig gärna med era tips och sparknep, hur går ert sparande? Någon ny aktie eller fond? Ni som har bloggar, länka! Behöver inspiration. 
 
Ha en härlig onsdag! <3
 
 
Guiden - så blir du sparsam | | 7 kommentarer |
Upp