Lite smått och gott

Vilken höst! Jag är inte i min bästa form. Med nya mediciner och regelbundna läkarbesök hoppas jag snart på bättre tider.
 
Jag är iallafall glad att jag inte faller för konsumtion i dåliga perioder, det är ju lätt hänt. Det kan bli en väldigt dålig cirkel tror jag. Till exempel att man känner sig dålig för att man inte orkar prestera i skolan, och så tröstar man sig med shopping, varpå man även känner sig dålig för att man förlorar pengar. Den sparsamma livsstilen sitter i ryggmärgen på mig och jag känner inte så mycket lust att shoppa. Det jag isåfall faller dit på är lite mysiga fikor och resturangbesök, men ibland får man vara lite extra snäll mot sig själv!
 
Däremot har jag inte orkat jobba eller plugga så som jag vill kunna för att nå upp till mina mål, men jag har haft en del jobbhelger så även om det känns som att jag mest är ledig så blir det ju snabbt en del pengar på helgernas OB-tillägg.
 
Annars då? Månaderna går och jag närmar mig en mittpunkt mellan septembers delmål och delmålet för maj månad. Sparsumman som skiljer september och maj växer sig sakta men säkert större. I januari ska jag vara halvvägs framme till majmålet. 
 
Jag har tagit en runda till min favoritsecondhand och köpt på mig två nya vinterjackor, ett par skor och två väskor, alltihop för 290 kr totalt. Så roligt! Lite härlig, sparsmart shopping kan verkligen muntra upp i dystra tider.
 
En annan liten reflektion/tips. Jag har börjat handla mycket mat i asiatiska butiker. Gör ni det? Saigon food i göteborg är fantastiskt! Jag har alltid handlat lite där men på senaste har det blivit mer eftersom jag märkt hur ekonomiskt det är! Köpte ett paket med 60 st vegetariska vårullar för 35 kr, hur bra?? Så enkel färdigmat att bara steka upp när man inte orkar stå och laga något. Tofu i asiatiska butiker är mycket billigare än i vanliga mataffärer, 15 kr för ett stort paket. För att inte tala om hur mycket godare snabbnudlarna är. Köpte även bläckfiskringar billigt en dag. Kul med prisvärda smakupplevelser, give it a try!
 
Nu vet ni lite vad jag pysslar med, vilket förhoppningsvis blir lite mer innehållsrikt snart. Inspirera mig gärna med era tips och sparknep, hur går ert sparande? Någon ny aktie eller fond? Ni som har bloggar, länka! Behöver inspiration. 
 
Ha en härlig onsdag! <3
 
 
Guiden - så blir du sparsam | | 7 kommentarer |

En artikel - On point

Denna höst har inte varit på min sida, är orkeslös på grund av svår astma och har dessutom mycket omkring mig. Därav blir bloggen lidande, känner ändå att jag vill förklara detta - för jag är inte nöjd med min uppdatering i nuläget. Det kommer bli mer action här framöver. Helt hundra!
 
Jag ska även ta och svara på alla era intressanta kommentarer! Tro inte att jag inte läser dem, uppskattar varje kommentar SÅ mycket. <3
 
Tack vare hälsoläget blir inte oktober eller novemberlönen något att skryta med - men jag ska inte säga att jag sparar dåligt heller. Jag håller mig enligt målbilden men är inte allt för hård mot mig själv! Min fondportfölj är jag relativt nöjd med i nuläget och kan därför låta den ligga orörd med gott samvete. 
 
 
 
Nu till dagens ämne - Idag skickade min sambo en artikel till mig som gjorde mig riktigt motiverad. En artikel som satte ord på min ekonomiska filosofi om "många bäckar små". Många gånger känner jag mig ensam i den vardagssparande livsstilen, ibland faller jag för grupptrycket och börjar spendera småsummor hit och dit. Dom perioder jag själv spenderat småsummor hit och dit har jag via mitt kontoutdrag förstått att HERREGUD vad det påverkar. Det har gett mig ännu mer insikt och gjort mig ännu tryggare i mitt val att välja bort småköpen. 
 
När mäktiga personer/ekonomiska profiler uttrycker sig som en själv gör så blir det en häftig känsla tycker jag! Det får mig att tro på mig själv och min livsstil. 
 
Länk till artikeln här.  
 
Vad tycker ni om artikeln? Är ni på samma bana som jag?
 
 
Guiden - så blir du sparsam | | 5 kommentarer |
Upp