Bönburgare & böntacos

Vi har haft några dagars semester som spenderats på landstället där vi försökt grilla varje kväll. Som vegetarian blir just grillmat ofta dyrt, eftersom det innebär en del dyra halvfabrikat. Personligen är jag inte så förtjust i grillad zuccini, majskolvar eller andra grönsaker som annars är billiga grillalternativ. Hälsans köks sojakorv och schnitzel är mina favoriter men väl dyra. Vi struntade faktiskt helt i hälsans kök den här gången och tog med oss

Lidls vegokorv (Tips! Jättegod)

samt köpte med oss ingredienser till bönburgare. Det är en favorit sedan innan faktiskt. Denna gång gick jag efter följande recept:

760 gram kidneybönor (en påse okokta, 20 kr)

1 gul lök (1 kr)

2 ägg (4 kr)

1 dl mjöl (1 kr)

Generöst med Kryddor av det du har hemma! Spiskummin, koriander, paprika, chili och salt (4 kr)

Gör såhär:

Koka bönorna, mosa ihop dem med finhackad lök i en matberedare eller för hand. Tillsätt äggen, mjölet och kryddorna. Rulla ihop till ca 10 kladdiga bollar och stek i en het panna med olja, ett par minuter på varje sida. När de börjat bli fasta på en sida vänder du på dem och plattar till så att de till slut blir relativt tunna burgare. Satsen bör räcka till ca 10 st burgare.

10 burgare till ett värde av 30 kr = 3 kr per burgare

Med lite bröd, pommes och sallad hamnar det uppåt 10-15 kr portionen. Inte jättebilligt som vardagsmat, men för lite lyxigare grillmat tycker jag det är ett kap!

Bönburgarna serverade vi på bjudning. Av resterna som blev över gjorde vi bön-tacos dagen efter, alltså "Smulade ner" bönburgarna som en färs i tacosen. Jag fick flera kommentarer på ”stryk och byt ut”-inlägget där några av er tipsade om billiga varianter av tacos, med både bönor och linser.

Så himla kul med så bra tips!

Detta inspirerade mig till denna variant. Om det var gott? JA! Vi kommer nog köra böntacos på heltid framöver. Skönt att slippa den dyra qournfärsen!! :) Ser till och med lite gott ut på bild -

Matsmart | |
#1 - - Hon som spar:

Har funderat på det där med hamburgare, ska verkligen prova ditt recept! Tack :D

Svar: Kul! Gör det!! Hittade ungefär samma recept på nätet, ändrade om lite och gjorde det lite billigare bara ;) tycker det blev jättebra :)
miljonista.blogg.se

Upp