Lite smått och gott

Vilken höst! Jag är inte i min bästa form. Med nya mediciner och regelbundna läkarbesök hoppas jag snart på bättre tider.
 
Jag är iallafall glad att jag inte faller för konsumtion i dåliga perioder, det är ju lätt hänt. Det kan bli en väldigt dålig cirkel tror jag. Till exempel att man känner sig dålig för att man inte orkar prestera i skolan, och så tröstar man sig med shopping, varpå man även känner sig dålig för att man förlorar pengar. Den sparsamma livsstilen sitter i ryggmärgen på mig och jag känner inte så mycket lust att shoppa. Det jag isåfall faller dit på är lite mysiga fikor och resturangbesök, men ibland får man vara lite extra snäll mot sig själv!
 
Däremot har jag inte orkat jobba eller plugga så som jag vill kunna för att nå upp till mina mål, men jag har haft en del jobbhelger så även om det känns som att jag mest är ledig så blir det ju snabbt en del pengar på helgernas OB-tillägg.
 
Annars då? Månaderna går och jag närmar mig en mittpunkt mellan septembers delmål och delmålet för maj månad. Sparsumman som skiljer september och maj växer sig sakta men säkert större. I januari ska jag vara halvvägs framme till majmålet. 
 
Jag har tagit en runda till min favoritsecondhand och köpt på mig två nya vinterjackor, ett par skor och två väskor, alltihop för 290 kr totalt. Så roligt! Lite härlig, sparsmart shopping kan verkligen muntra upp i dystra tider.
 
En annan liten reflektion/tips. Jag har börjat handla mycket mat i asiatiska butiker. Gör ni det? Saigon food i göteborg är fantastiskt! Jag har alltid handlat lite där men på senaste har det blivit mer eftersom jag märkt hur ekonomiskt det är! Köpte ett paket med 60 st vegetariska vårullar för 35 kr, hur bra?? Så enkel färdigmat att bara steka upp när man inte orkar stå och laga något. Tofu i asiatiska butiker är mycket billigare än i vanliga mataffärer, 15 kr för ett stort paket. För att inte tala om hur mycket godare snabbnudlarna är. Köpte även bläckfiskringar billigt en dag. Kul med prisvärda smakupplevelser, give it a try!
 
Nu vet ni lite vad jag pysslar med, vilket förhoppningsvis blir lite mer innehållsrikt snart. Inspirera mig gärna med era tips och sparknep, hur går ert sparande? Någon ny aktie eller fond? Ni som har bloggar, länka! Behöver inspiration. 
 
Ha en härlig onsdag! <3
 
 
Guiden - så blir du sparsam | |
#1 - - Dafina :

Hej! Sedan jag blivit medveten om min privatekonomi så har jag märkt hur mycket mer jag slösar när jag är ledsen. Så dumt för lyckan varar inte länge. Jag köper färre saker,men väljer kvalité och köper nästintill allt på rea. Kan du inte berätta vad för saker du köpt på secondhand och vad du har för tankar om shopping mer grundligt, märken etc?
Tycker du har en jättebra blogg med mycket bra innehåll :)

#2 - - Z:

Bra gjort att fortsätta mot det långsiktiga målet trots en jobbigare period just nu. Sparandet går bra för egen del förutom att jag blivit tvungen att köpa en del nödvändiga saker vilket gjort att det gått åt ett antal tusenlappar på buffertkontot.

Jag brukar se det som att jag "lånar" av mig själv när det plockas ut från bufferten, och så fort det blir en extra slant i lön eller annan typ av inkomst betalar jag tillbaks för att komma närmare eller "maxa" beloppet jag vill ha där.

ISK-överföringen sker däremot alltid den 25 och pengarna som hamnar där får det absolut inte nallas från.

Ha en trevlig helg.

Mvh
Z

#3 - - Sara:

Hej!

Hoppas du kryar på dig !
Sedan tycker jag att man efter stt ha slitit hårt och när man mår dåligt ibland kan tillåta sig att få köpa en ny tröja på hm. Du vilar för att du är sjuk och inte för att du är lat.

Asiatiska butiker är billiga. Men hur är näringsvärdet? Samma som på Ica? Jag har ingen aning för jag handlar inte i asiatiska butiker

#4 - - Miljonärhandboken:

Hoppas du mår bättre snart!
Jag har nyligen hittat din blogg och den verkar sannerligen intressant. Jag blir mäktigt imponerad över att ni är två personer som klarar av en matbudget på 1000 kronor/ månad! Själv försöker jag klara mig på 1500 kronor men om jag kanske ska försöka mig på en sån där "snålmånad" nästa år.

Mvh
Miljonärhandboken

Svar: Hej!! Kul att du hittat hit och hoppas du kikar in nu igen! Tack, även 1500 är jättebra jobbat! :)
miljonista.blogg.se

#5 - - Ninni:

Krya på dig!
Jag har precis börjat min resa, och då menar jag precis börjat -första målet är att lära mig vad det finns för bra fonder att spara i inför kommande köp av bostad om några år. :)

Svar: Tack!! Det är ett oerhört viktigt första steg! Bra jobbat :)
miljonista.blogg.se

#6 - - Andrea:

Krya på dig! <3 Hittade din blogg för inte så länge sen och har kikat in med jämna mellanrum. Väldigt inspirerande och kommer fortsätta följa!

Svar: Tack! Åh så roligt!! Hoppas du fortfarande kikar in någon gång <3
miljonista.blogg.se

#7 - - Elin:

Hej!

Är såååå imponerad av dig!
Hade varit så kul om du ville visa hur stor summa du har lyckats spara ihop + hur ditt sparande ser ut. Fördelning i olika fonder/akiter, hur mycket pengar du sparar varje månad, osv.

Kram!

Svar: Tack blir såå glad!! Nu kommer jag snart att skriva ut fler siffror. Kram <3
miljonista.blogg.se

Upp