Kapselgarderob

Inför hösten tänkte jag ta tag i ett projekt som blivit liggandes: Kapselgarderob
 
Jag behöver ta tag i min garderob. Att vara sparsam och relativt ointresserad av kläder är ingen bra kombination för att nå en snygg garderob. Dessutom känner jag ofta att jag inte orkar tänka igenom mina outfits så noga, och känner mig därav inte ofta supersnygg i det jag har på mig. Men på min skola, mitt extrajobb och främst i mitt framtida yrke så behöver jag vara medveten om hur jag klär mig, därför hoppas jag på att hitta ett fungerande, inte allt för tidskrävande, koncept. 
 
Kapselgarderoben går ut på att man genom ett begränsat antal plagg, helst under 50 plagg, ska kunna matcha ihop så många outfits som möjligt. Allt ska passa med allt, alla överdelar med alla underdelar, i princip. För mig är det viktigt att jag snabbt kan hitta något snyggt att ha på mig på morgonen. Jag är inte den som orkar planera kläder kvällen innan utan vill att det ska gå smidigt att rycka fram ett par byxor och en tröja som typ automatiskt matchar snyggt. 
 
Steg 1. Utrensning 
 
Jag ska börja med en utrensning på prov. Lägga undan massa kläder i kassar och ställa i källaren tills vidare. Prova att behålla lite mindre än 50 plagg och skriva upp vad jag kan behöva komplettera med.
 
Steg 2. Genomtänkt komplettering. Sedan ska jag låta det ta sin tid att hitta de perfekta plaggen för min garderob. Ta några rundor på stan. 
 
Mål: För mig så är målet en välklädd vardagsgarderob med mycket svarta och basfärger. Jag köper på mig färgglada plagg ibland för att jag föreställer mig hur snygga dom skulle kunna vara då jag är som brunast, typ 1 månad om året. Nu har jag tillräckligt med sådana plagg som jag använder alldeles för sällan. Min kapselgarderob ska innehålla mycket svart och elegant, samt ett par snygga yogapants för slappa dagar. Kanske inte riktigt såhär svart men ni fattar:
 
 
 
Ekonomisk garderob: Det finns såklart en anledning att jag skriver om kapselgarderoben här i bloggen som handlar om ekonomi - för att en sådan här garderob är snål mot plånboken. Med din kapselgarderob som mall så kommer du inte undan med så mycket spontanshopping, eller plötsliga infall från tillfälliga trender. Du har alltid din bas att utgå ifrån, det du köper ska matcha med det du redan har. Dessutom får du inte gå över 50 plagg, så helst ska varje plagg du köper ersätta ett av de plagg du redan har. 
 
 
 
, ) , Snygg och rik , Snål med Stil | |
#1 - - Sophie:

Smart! En kapselgarderob sparar både tid och pengar! Är inte där själv än, men tankarna finns och i takt med att kläderna jag har blir utslitna eller skänks för att de inte längre är rätt för mig rör jag mig sakta emot en kapselgarderob.

Svar: Kul att du hittade till detta inlägg! Funderar på att följa upp ett inlägg med min kapselgarderob som nu börjar ta form. Gillar verkligen idén med kapseln även nu när jag testat :D
miljonista.blogg.se

Upp